SRD 100 miljoen voor overstroomde gebieden

GFC NIEUWSREDACTIE- De aanhoudende regens van de afgelopen dagen hebben landelijk vele gebieden wateroverlast bezorgd en zijn sommige rivieren buiten hun oevers getreden.

Dit werd dinsdag gerapporteerd aan de regering tijdens de meeting van de coalitietop. Er is veel schade opgetreden in diverse delen van het land aan vooral landbouwgewassen maar ook huishoudens hebben materiele schade opgelopen.

De regering is onmiddellijk ingekomen door SRD 100 miljoen te reserveren om de gevolgen van de ontstane situatie op te vangen.

Een ministerieel team onder leiding van de minister van Openbare Werken die tevens ad interim is voor Financiën zal zich buigen over dit landelijk probleem.

Terwijl de schade wordt opgemaakt bereiden de President en de Vicepresident zich voor om naar de getroffen gebieden te trekken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw verliest neus, lippen, tong, handen en voeten door bloedvergiftiging nadat ze werd gebeten

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft rapportages binnen van getroffen gebieden in Commewijne, Wanica, Saramacca en Nickerie.

Ook in Marowijne met name Albina is er wateroverlast gemeld. In het Pamaaka gebied is de weg van Snesikondre naar LangaTabiki onbegaanbaar geworden waardoor het gebied onbereikbaar is.

In alle districten zijn de dc’s samen met hun personeel bezig de schade op te vangen. Vooral de zandwegen en lozingen worden aangepakt.

De snelle afvoer van het water wordt bemoeilijkt omdat sluizen en kanalen de afgelopen jaren slecht onderhouden zijn.

De minister van ROS heeft ondersteuning gevraagd aan lokale aannemers om materiaal en machines beschikbaar te stellen zodat de ergste noden in samenwerking met de overheid acuut opgelost kunnen worden.

Het NCCR zal bij de directe uitvoering een cruciale rol spelen onder directieve van het ministerieel clusterteam.

Overige berichten