fbpx

SPWE maakt doorstart en richt zich op klein ondernemerschap

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), die een werkarm is van het ministerie van Arbeid, was ongeveer twee jaren minder actief in de gemeenschap.

Intussen heeft de SPWE een doorstart gemaakt en zal zich weer volop richten op het bevorderen en stimuleren van klein ondernemerschap. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in productieve werkgelegenheid.

In vergelijking met voorheen zal de stichting nu meer naar de doelgroep toe gaan. Zij zullen meerdere gebieden bezoeken waar zij potentiële ondernemers kunnen tegenkomen en waar nodig deze begeleiden.

Hiernaast zal de stichting basistrainingen verzorgen, kosteloos of tegen een laag tarief. Door middel van deze basistrainingen kunnen geïnteresseerden alvast ervaren wat het betekent om een eigen onderneming te draaien.

Om deze trainingen te kunnen verzorgen werkt de SPWE naar een hechtere band met andere werkarmen van het ministerie, waaronder de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC). Deze werkarmen zullen de SPWE ondersteunen in het geven van vakgerichte trainingen.

BEKIJK OOK
LVV-minister bezoekt boeren in Nickerie

Etienne Etman, directeur van de SPWE, geeft aan dat eenieder die met een ondernemingsidee zit of zij die reeds gestart zijn met een onderneming de SPWE mogen benaderen voor begeleiding en ondersteuning.

“Samen met een consulent maken wij een profiel van het bedrijfsidee en de persoon mag zelf bepalen in hoeverre en welke ondersteuning die wenst. Wij pakken de mensen bij de hand en begeleiden en ondersteunen ze door het hele proces”, legt de directeur uit.

Als het bedrijfsplan is uitgewerkt en de cliënt daar tevreden mee is, zorgt de SPWE er ook voor dat de cliënt alle competenties wordt bijgebracht om die onderneming daadwerkelijk te starten.