Sportveld in Hoogvliet vernoemd naar Dean Gorré en onderscheiding met Rotterdamse 4 Leeuwenspeld

GFC NIEUWS- Op initiatief van de Stichting Satya Dharma is op 26 oktober een mini voetbal – en speelveld met speeltoestellen vernoemd naar het uit Hoogvliet afkomstige voetbaltalent, Dean Gorré.

Dit voorstel van Satya Dharma is recent goedgekeurd door de gemeente na een intensieve lobby van politici Ramon Ramsodit en gewezen Tweede Kamerlid Harry van Bommel.

Na het behalen van zijn trainerspapieren coachte Gorré diverse teams.

In 2015 was Gorré coach van het Surinaamse Nationale elftal. In juli 2018 tekende hij een tweejarig contract als bondscoach van Suriname.

De onthulling is verricht door Gorré in persoon. Ramsodit die Gorré toesprak zei dat hij een bijzondere vrijwilliger van Hoogvliet is geweest en zich op een uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de Hoogvlietse gemeenschap.

“U bent een rolmodel voor onze gemeenschap en bent een vooraanstaand Hoogvlieter met een groot sociaal, cultureel en sportief hart voor Hoogvliet en Suriname. Als dank voor uw inzet voor Hoogvliet én Suriname ontvangt u de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld”.

Ram Rambaratsingh van Satya Dharma zei dat het initiatief van Ramsodit bijzonder te waarderen is en stelt voor dat er ook een mini voetbalveld in Amsterdam vernoemd moet worden naar Clarence Seedorf. “We kunnen in Hoogvliet geen Clarence Seedorf-plein vernoemen anders had Ramsodit dat ook geregeld,” zei Rambaratsingh lachend.

Gorré was zeer ontroerd en bedankte Satya Dharma en in het bijzonder Ramsodit. “Door deze waardering zal ik nu vaker naar Hoogvliet moeten komen om samen met de Hoogvlieters te sporten op het Dean Gorre-plein.