fbpx
Sporttoernooi Boven-Suriname succesvol afgerond

Het groot Sporttoernooi dat georganiseerd werd door het ministerie van Sport en Jeugdzaken in het Boven – Surinamegebied is succesvol tot een eind gekomen. Het toernooi duurde 3 weken. Er werd telkens in het weekend gespeeld.

Er waren 3 clustergroepen, de winnaars van deze 3 clusters speelden de finale wedstrijden op zondag 10 mei in het dorp Guyaba.

Het toernooi bestond uit de onderdelen voetbal, slagbal, atletiek en dammen. Hiervoor reisde een delegatie van het ministerie van sport en jeugdzaken af naar het Binnenland.

Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken overhandigde de prijzen aan de winnaars. De eerste prijs bij voetbal ging naar Guyaba, Futu na Kaba werd semikampioen. De kampioen kreeg srd 5000 en een trofee.

Bij slagbal werden de dames van Abena ston eerste. Zij ontvingen srd 3000. Bij het onderdeel atletiek ging de eerste plaats, 80 meter sprinten, naar Abena ston. Bij de 1500 meter duurloop werd Pikinslee kampioen. Het dorp Godo solan won bij verspringen.

Bij Dammen won Godo solan ook in de categorie 12-15 jaar. In de 21+ klasse werd het dorp Kambalua kampioen. De kampioen bij dammen, duurloop en verspringen kregen elk srd 1000.

Taskforcevoorzitter Faizal Abdoelgafoer geeft aan dat de talenten die ontdekt zijn, doorgespeeld zullen worden aan de desbetreffende sportbonden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…