fbpx

Sportminister maakt kennis met nieuw SOC-bestuur

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken, heeft het nieuw bestuur van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) voor een kennismakingsbezoek ontvangen. Het op maandag 18 september gekozen bestuur dat gisteren bij de minister was, wordt voorgezeten door Ramon Tjon- A- Fat.

In een constructief gesprek werd van gedachten gewisseld over de voortzetting van de samenwerking en de uitbreiding. Het ministerie is van plan om samen met het SOC een structuur te ontwikkelen waarbij sporttalenten gedegen begeleiding krijgen om zo te komen tot internationale topsport prestaties.

Het ter hand nemen van sportfaciliteiten of het opzetten daarvan behoort hierbij tot de prioriteiten. Daarnaast zijn zowel de minister als de SOC- voorzitter het erover eens dat aanvragen voor financiële ondersteuning van individuele sporters en of bonden gestroomlijnd dienen te worden, zodat aanvragen niet op meerdere plekken worden ingediend.

Ook vroeg Tjon-A-Fat de bewindsvrouw ondersteuning in de vorm van personeel voor het kantoor van het SOC welke zij in overweging neemt. Eveneens zal gezamenlijk een beleidsplan uitgewerkt worden welke als leidraad moet dienen in de ondersteuning naar sporters voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.(GFC)

OOK INTERESSANT
Nieuwe wet in Uganda verbiedt behalve homoseks ook het aanzetten tot homoseksualiteit