fbpx

Sportmateriaal voor 28 jeugd- en sportorganisaties

Het ministerie van Sport en jeugdzaken heeft sport materiaal overhandigd aan acht en twintig jeugd – en sportorganisaties. Deze organisaties zijn op basis van een toetsing geselecteerd om in aanmerking te komen voor sportmateriaal. Met deze donatie wil het ministerie een bijdrage leveren aan het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Volgens minister Lalini Gopal is het geen nieuws meer dat obesitas een snelgroeiend probleem vormt binnen de Surinaamse gemeenschap. “Overgewicht komt niet alleen voor bij oudere mensen maar ook bij veel jonge mensen en het begint ook zorgwekkende proporties aan te nemen”, aldus de minister.

Het stimuleren en bevorderen van sport en bewegen in het dagelijks programma van het individu ligt hoog in het vaandel bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Een gezonde leefstijl heeft niet alleen voor het individu voordelen, maar ook voor ons land. Omdat een gezonder volk beter kan produceren wat dan weer zorgt voor een betere welvaarts- en welzijnsniveau voor elke burger.

BEKIJK OOK
Volksgezondheid zoekt naar oplossingen voor uitbetaling salarissen personeel Regionaal Ziekhuis Wanica

Verder vindt het ministerie het belangrijk om de organisaties die zich bezighouden met sport en spel in de samenleving te ondersteunen. De sportorganisaties hebben het niet altijd makkelijk. Het ministerie waardeert de rol van deze organisaties binnen de samenleving enorm en zal ze blijven aanmoedigen om dit werk voort te zetten.(GFC)