fbpx
Sportgebeuren binnenland moet meer prioriteit krijgen

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft met een vijfdaags werkbezoek aan Drietabbetje een reeks aan dienstreizen afgewerkt onder leiding van president Chandrikapersad Santokh.

De bewindsvrouw zei tijdens een toespraak dat het sportgebeuren in het binnenland meer prioriteit en aandacht moet genieten.

De focus op het sportgebeuren gaat de komende tijd vooral via de districtscommissarissen tot stand moeten komen. De minister wil dat de dc’s de trekker van deze activiteiten worden. De potentie van de kinderen in het binnenland is bijzonder groot en kan volgens haar veel toekomstige kampioenen opleveren in de sportwereld.

Het ministerie gaat zich ook focussen op het grondenrechten vraagstuk dat al jaren aan de orde is. “Het is op bord van de president”, zei minister Emanuel. Ze zegt dat er op dit vraagstuk zeker een oplossing zal komen. De ROS-minister geeft aan de problemen van vervoer te water zelf gezien en ervaren te hebben. Ze wil met belanghebbenden praten over de oplossing van deze obstakels.

De minister wil ook verder praten met de bestuursdienst over zaken in deze organisatie waarover zij niet tevreden is. Dit vooral omdat deze groep ambtenaren samen met de dc’s een grote bijdrage moeten leveren aan de bevordering van het sportgebeuren.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…