fbpx

Sportende ambtenaren in de clinch met gezin om voetbal

Vorige week donderdag heeft zich een incident voorgedaan te Uitvlugt tussen voetballende ambtenaren en een gezin dat naast het sportveld woont.
Een groep politiemannen, militairen en burgers waren door een andere groep voetballers uitgenodigd om een wedstrijd te spelen op het Randjiet Boys voetbalveld te Uitvlugt.

Tijdens het spel kwam de voetbal op een naastgelegen woonerf terecht. Op dat erf staan er twee huizen.

Een van de voetballers, die militair is, ging de bal halen op het erf, nadat hij toestemming kreeg van een man die in een hangmat lag.

Terwijl die voetballer op het erf was, kwam een andere man uit één van de huizen naar buiten en zei dat de sporter weg moest gaan van het erf. Hij bedreigde de voetballer te zullen kappen.

Dit zei de bewoner ondanks het feit dat de voetballer duidelijk had gemaakt dat hij zich met toestemming van de eerste persoon op het erf had begeven.

De voetbal kwam voor de tweede keer op het erf terecht en gingen enkele politiemannen het erf op om de bal te halen. De bal was echter genomen door de man die eerder bedreigende uitlating deed.

BEKIJK OOK
Instituut voor Beeld en Geluid en Nationaal Archief Suriname bestendigen samenwerking

De politieambtenaren vroegen de man om de bal af te staan, maar hij weigerde en zei dat de voetbal de volgende dag gehaald mocht worden.

De gemoederen raakten toen verhit en op een gegeven moment moet, volgens verklaring van de voetballers, de bewoner een voorwerp tevoorschijn hebben gehaald, waarmee hij een agent een lichte verwonding toebracht. Zijn collega’s hebben toen waarschuwingsschoten gelost om erger te voorkomen.

De politie van het bureau Uitvlugt werd ingeschakeld voor onderzoek. De man werd hangende het onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is aangifte gedaan van onder andere bedreiging met een misdrijf en mishandeling. Na verhoor werd hij heengezonden.

Het politiestrafdossier is opgemaakt en wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

De familie heeft intussen de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) aangedaan en is hen geadviseerd per schrijven de procureur-generaal te informeren over het geval.

Het beeldmateriaal over het gebeurde is veiliggesteld door de afdeling Digitale Recherche ten behoeve van het verder onderzoek door OPZ.