fbpx

Sportcarrousel voor leerlingen lagere school

Leerlingen van klasse 1 t/m 3 van de H.J.M. Khargi – Vishnudatt school, de Christelijke school en de Maria Hartmanschool zullen morgen op het Pa Levi sportcomplex (SCVU) meedoen aan het Child of Gold project. Zij zullen het in verschillende takken van sport tegen elkaar opnemen.

De leerlingen zullen de hele dag onder leiding van deskundige aspirant sportleiders van het Instituut voor de Opleiding van Leraren worden bezig gehouden. Zij kunnen verschillende prijzen winnen.

Het Child of Gold project heeft als uitgangspunt dat elk kind goud waard is en recht heeft op een volwaardige ontwikkeling. De sterke maatschappelijke penetratie maakt sport tot een factor die bijdraagt tot de ontplooiing van de jonge mens.

De UNESCO heeft in haar documenten herhaaldelijk onderstreept dat sportactiviteiten met de onderwijsprogramma’s moeten worden geassocieerd, aangezien sport bijdraagt tot de algemene vorming van de burger, of het nu om de lichamelijke ontwikkeling gaat of om de ontwikkeling van sociale gewoonten. In de eerste fase van het Child of Gold project zijn vooralsnog drie scholen in de omgeving Uitvlugt geselecteerd.

Overige berichten