fbpx

Sportbeleid geniet aandacht van de regering

De regering heeft aandacht voor de ontwikkeling van het sportbeleid. Zo hebben deskundigen van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zich gebogen over een document dat het sportgebeuren op de basisscholen verder moet ontwikkelen. Dit document heeft als naam ‘’ Sport bij de Basis’’.

Volgens minister Joan Dogojo staat haar departement klaar om in de eerste fase van de implementatie te gaan. Ook is het ministerie bezig binnen het kader van het Ontwikkelingsplan 2017-2021 prioriteit te verlenen aan het instellen van het Topsport Fonds dat potentieel talent verder moet helpen ontwikkelen.

In dit fonds zullen meerdere lokale partners middelen ter beschikking stellen om te voorzien in een objectieve beoordeling van uitzendingen van nationale selecties en individuele sporters naar regionale en internationale sportevenementen.

Alle faciliteiten en aspecten die in dit kader nodig zijn voor een professionele deelname van onze sporters zullen binnen dit fonds gefinancierd worden.

OOK INTERESSANT
Sukkelende Maatschappelijke dienst Sozavo versterkt met voertuigen

Minister Dogojo noemde tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2018 onder andere de aanleg van specifieke trainingslocaties, het opzetten van een school voor talenten en de bijscholing en nascholing van sporters en begeleiders.

De bewindsvrouwe gaf aan dat door een intensieve betrokkenheid te creëren tussen alle actoren die binnen de sportontwikkeling investeren, het topsport fonds een belangrijke ondersteuning zal zijn voor atleten die ons land internationaal podium op de kaart wensen te zetten.

Het ligt volgens de minister in de bedoeling, dat in de beheersstructuur van het fonds een viertal actoren een leidende rol zullen vervullen te weten de overheid, de parastatalen, het Surinaams Olympisch Comité en de Vereniging van Sport Journalisten.(GFC)