Sport- en Jeugdzaken zet samenwerking met BVSS voort

De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira, heeft minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken de plannen en uitdagingen van de organisatie voorgehouden tijdens een werkbezoek op het ministerie.

Tijdens deze ontmoeting is er ook aandacht besteed aan de voortzetting van de samenwerking tussen het ministerie en de BVSS.

In het kader van 55 jaar Avondvierdaagse (AVD) dit jaar heeft de organisatie een wandel- en trimparcours in november 2018 aangelegd op het BVSS- terrein.

Het doel hiervan is om bewegen en een gezonde leefstijl zoveel mogelijk te stimuleren. De organisatie doet ook een beroep op de overheid om zoveel mogelijk de gedachtegang voor het aanleggen van voldoende wandel- en fietspaden te stimuleren.

De voorzitter heeft ook de gelegenheid geboden aan het ministerie om gebruik te maken van de faciliteiten van de BVSS, die ten einde ook voor de samenleving bestemd is.

Olivieira deelde de minister mee dat de organisatie voornemens is om het terrein schaduwrijk te maken middels het beplanten van bomen. Hij kijkt tevreden en dankbaar terug naar de samenwerking met het ministerie.

Minister Gopal gaf aan dat gezien de BVSS hetzelfde doel, namelijk een gezonde leefstijl promoten, nastreeft deze organisatie de ondersteuning geniet van het ministerie. De sportminister heeft het afgelopen jaar bij haar aantreden het startsein mogen geven van de 54ste editie van de AVD.

De toename van ziektes zoals hoge bloeddruk, overgewicht en andere chronische ziektes bij jongeren, kan onder meer door de activiteiten van de BVSS terug worden gebracht. De minister maakt zich bezorgd om deze zaken die door verschillende rapporten van lokale en internationale organisaties worden gemeld.

De minister gelooft dat deze ziektes voorkomen kunnen worden als de bevolking, met name de jongeren, heel vroeg bewust wordt gemaakt van het belang van onder andere voldoende bewegen en gezonde voeding.

Volgens de bewindsvrouw moet er gewerkt worden aan de bewustwording over een gezonde leefstijl. Hiervoor zal er een hechtere samenwerking moeten komen tussen de Regering en de maatschappelijke organisaties.

Overige berichten