Sport en Jeugdzaken zet beleidsprogramma’s voort in 2018

Tijdens de “Opo Yari” bijeenkomst van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft minister Joan Dogojo een evaluatie van het afgelopen jaar en de plannen voor 2018 gepresenteerd. Het personeel van dit ministerie kwam afgelopen vrijdag bij elkaar op het hoofdkantoor van het ministerie voor een “opo yari meeting”.

Volgens de minister is het niet altijd even makkelijk gegaan. Desondanks is er altijd binnen het kader van de beschikbare mogelijkheden beleidsprogramma’s uitgevoerd.

Er zijn onder andere projecten uitgevoerd op het gebied van zinvolle vrijetijdsbesteding en het startsein gegeven voor het opstarten van een platform voor jongerenorganisaties. Hiernaast zijn er financiële middelen voor nationale en internationale sporttoernooien ter beschikking gesteld.

Een aantal sporters, nationale sportverenigingen en sportbonden zijn in ook aanmerking gekomen voor subsidies.

Aan de personele aangelegenheden zal het ministerie dit jaar extra aandacht besteden. Ook de bouw van een Olympisch bad en een atletiek baan volgens internationale standaarden geniet prioriteit.

De bewindsvrouw gaf aan dat zij ervan bewust is dat het ministerie nog lang niet is waar zij moet zijn, maar onverkort doorgaat om samen met externe deskundigen investeringen te plegen om het sportgebeuren in Suriname naar grotere hoogten te duwen.

Dogojo sprak voor het nieuw jaar de wens uit voor nieuwe dromen en inspiraties en verder ook dagen van geluk, vrede en naastenliefde.(GFC)

Overige berichten