fbpx
Facebook Pagelike Widget

Sport – en Jeugdzaken wijst op belang preventiemaatregelen

GFC NIEUWS- De gezondheid en veiligheid van de jeugd en alle overige burgers die sport – en spelactiviteiten beoefenen zijn voor het ministerie van Sport – en Jeugdzaken een prioriteit.

Vanwege de huidige maatschappelijke ontwikkeling gerelateerd aan de dreiging van de mogelijke gevolgen voor de samenleving door de aanwezigheid van het Covid– 19 virus in ons land wordt door het ministerie alle sportbonden, buurt- en jongerenorganisaties, daarbij aangesloten lidverenigingen, clubs, sporters en recreanten geadviseerd zoveel mogelijk preventief te handelen conform de instructies zoals gegeven door de regering.

Derhalve is het organiseren van, deelnemen aan en bijwonen van sport-, gemeenschaps-, naschoolse- en beweegactiviteiten waarbij personen in grote getallen aanwezig zullen zijn gedurende de komende periode niet aan te raden en dienen tot nader order vermeden te worden.

Bewegen en sporten zijn van belang voor de algehele gezondheid en de versterking van het immuun systeem. Daarom adviseren wij, vanuit onze verantwoordelijkheid om de sport- en beweegcultuur te blijven stimuleren, zoveel mogelijk actief in beweging te blijven in de eigen woonomgeving als individu en minstens basisbewegingsoefeningen te doen.

Aan alle sportbeoefenaars, jeugdigen en organisaties wordt geadviseerd de nodige preventieve maatregelen en instructies welke de verspreiding van dit virus dienen tegen te gaan zoveel als mogelijk op te volgen en in acht te nemen.

Aan de ouders / verzorgers doet het ministerie expliciet het verzoek kinderen thuis te houden en niet te doen deelnemen aan activiteiten buitenshuis.

Het ministerie blijft de ontwikkelingen volgen en zal indien mogelijk de nodige facilitering bieden welke betrekking heeft op de gevolgen van de annulering van reeds geplande activiteiten.

“Laten wij samen de strijd tegen Covid-19 aangaan en elkaar beschermen. Door met ons allen de instructies zoals door de regering gegeven op te volgen, de preventieve maatregelen betreffende contaminatie op te volgen en eensgezindheid te tonen bij de aanpak van deze uitdaging, zijn wij ervan overtuigd de negatieve effecten van de aanwezigheid van dit virus binnen onze samenleving tot een minimum te beperken en spoedig tot hervatting van de diverse competities en overige activiteiten te kunnen overgaan.”

Meer nieuws

Minister EZ doet prijscontrole

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad…

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…