Sport- en Jeugdzaken op werkbezoek in Langu

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft met het oog op de verdere uitvoering van haar derde traject van aanleg van diverse multipurpose sportaccommodaties in stad en district tevens haar aandacht gevestigd op de gemeenschappen woonachtig in de verder afgelegen gebieden.
Zaterdag heeft een delegatie onder leiding van directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, een werkbezoek gebracht aan het gebied bekend als Langu te Boven- Suriname in het district Sipaliwini.
Kisoor heeft het proces van het aan te leggen kunstgrasveld voorgehouden aan het gezag. Voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren zullen er ook worldcoaches opgeleid worden door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Verder is ook van gedachten gewisseld over een beheers structuur voor het kunstgrasveld.
Het traditioneel gezag en haar gemeenschap zijn ingenomen met het bezoek en juichen de ontwikkelingen van een aan te leggen kunstgrasveld toe.
Het ministerie tracht hiermee wederom invulling te geven aan het beleid met betrekking tot het stimuleren van een bewegingscultuur door de fysieke sportinfrastructuur ten behoeve van zowel de breedte als de recreatieve sport ter hand te nemen.
Ook zal zij in de behoefte aan sportmaterialen voor het gebied Langu op kort termijn voorzien.

Overige berichten