fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Sport- en Jeugdzaken ondersteunt FIBA Women’s Caribbean Cup

Onder begeleiding van een brassband heeft de openingsceremonie van de FIBA Women’s Caribbean Cup eerder deze week plaatsgevonden in de Anthony Nesty Sporthal. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ondersteunt dit toernooi dat na langer dan 23 jaren georganiseerd wordt door de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA).

Lalinie Gopal, minister Sport- en Jeugdzaken, vindt het bijzonder dat de SBA zich heeft ingezet om het FIBA toernooi mogelijk te maken. Zij heeft mogen genieten van de oefenwedstrijden voorafgaand aan dit toernooi. De Sportminister is ervan overtuigd dat de dames zowel als de heren inspiratie hebben kunnen putten uit de play-off wedstrijden en dat zij nu voor eigen publiek een internationaal toernooi mogen afwerken. Zij rekent op sportiviteit van alle teams.

Tot slot heeft de minister gebruik gemaakt van de gelegenheid om de SBA te bedanken voor de inspanningen en heeft de Surinaamse samenleving opgeroepen om massaal onze nationale selectie te ondersteunen.

OOK INTERESSANT
Granman Aboikoni wil naar Paramaribo afreizen, Saramaccaanse gemeenschap wil weten waar Asawini is

De voorzitter van de SBA, Dilip Sardjoe, is ingenomen met het feit dat Suriname gastland kan zijn. Hij benadrukte dat het niet mogelijk was zonder ondersteuning van de partners. Reeds 3 jaar achter elkaar heeft de SBA het voor elkaar kunnen krijgen om de scholencompetitie te organiseren. De voorzitter is blij met de ondersteuning van het ministerie en hoopt dat de organisatie kan rekenen op een basketbalveld op het SOSIS-sportcomplex.

De deelnemende landen zijn: Cuba, Bahamas, St. Vincent & the Grenadines, Suriname, Guyana, Dominicaanse Republiek en Barbados. Het toernooi duurt tot en met 21 juni waarna het toernooi van de heren volgt vanaf 24 tot en met 30 juni.(GFC)