fbpx
Sport- en Jeugdzaken initieert nieuw regionaal schoolsport toernooi

GFC NIEUWS- Een delegatie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft op uitnodiging van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport van Curaçao een werkbezoek gebracht aan de directeur Cultuur en Sport, Lizette Sambo- Velder.

De delegatie stond onder leiding van de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, en bestond verder uit de voorzitter Oscar Brandon en enkele leden van de Stichting School Sport Federatie Suriname (SSFS) als werkarm van het ministerie voor wat betreft de schoolsportontwikkeling.

De directeuren hebben van gedachten gewisseld over de opzet van een schoolsportcompetitie tussen hun respectieve landen.

Het ministerie van Sport – en Jeugdzaken is steeds opzoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden, schoolsportprogramma’s en competities om beweging onder scholieren te stimuleren.

Voor de schoolsportontwikkelingen zijn er momenteel slechts 2 samenwerkingsverbanden met name een schoolsportprogramma binnen de Guyana’s, bekend als de Inter Guyanese Spelen (IGS) en haar lidmaatschap bij el Consejo Sudamericano del Deporte (Consude) bekend als de Consude Games of Zuid Amerikaanse School Sport Spelen.

Met het sportinstituut de Fundashion Desaroyo Deportivo Korsou (FDDK) als werkarm van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport is breedvoerig gesproken over de inhoudelijke opzet van de competitie waarbij concrete afspraken zijn gemaakt voor de uitvoering van een pilot in september 2020.

De concrete uitvoering van het project zal ten behoeve van Suriname onder coördinatie staan van de SSSF en voor Curaçao de FDDK.

Partijen hebben reeds een basis gelegd voor de vastlegging van een Memorandum of Understanding (MOU) op ministerieel niveau en zullen de komende zes maanden de voorbereidingen treffen voor deelname van Suriname, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en mogelijk Bonaire aan deze pilotcompetitie.

Hierna zal middels concretisering van het kader binnen welke de samenwerking zal plaatsvinden een structuur om een goede en duurzame voortgang te garanderen worden opgezet, waardoor de competitie een jaarlijks terugkerend karakter zal hebben.

Dit samenwerkingsverband zal zorgen voor een toename van meetmomenten voor schoolgaande sporters. Verder zal uitwisseling van sporttechnisch kader en capaciteitsversterking plaatsvinden.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…

Training in Protocol aangeboden door India

GFC NIEUWS- Onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service is door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het…

First lady Santokhi voor privébezoek in Nederland

GFC NIEUWS- First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry bevindt zich momenteel in Nederland. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…