fbpx
Sport- en Jeugdzaken initieert nieuw regionaal schoolsport toernooi

GFC NIEUWS- Een delegatie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft op uitnodiging van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport van Curaçao een werkbezoek gebracht aan de directeur Cultuur en Sport, Lizette Sambo- Velder.

De delegatie stond onder leiding van de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, en bestond verder uit de voorzitter Oscar Brandon en enkele leden van de Stichting School Sport Federatie Suriname (SSFS) als werkarm van het ministerie voor wat betreft de schoolsportontwikkeling.

De directeuren hebben van gedachten gewisseld over de opzet van een schoolsportcompetitie tussen hun respectieve landen.

Het ministerie van Sport – en Jeugdzaken is steeds opzoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden, schoolsportprogramma’s en competities om beweging onder scholieren te stimuleren.

Voor de schoolsportontwikkelingen zijn er momenteel slechts 2 samenwerkingsverbanden met name een schoolsportprogramma binnen de Guyana’s, bekend als de Inter Guyanese Spelen (IGS) en haar lidmaatschap bij el Consejo Sudamericano del Deporte (Consude) bekend als de Consude Games of Zuid Amerikaanse School Sport Spelen.

Met het sportinstituut de Fundashion Desaroyo Deportivo Korsou (FDDK) als werkarm van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport is breedvoerig gesproken over de inhoudelijke opzet van de competitie waarbij concrete afspraken zijn gemaakt voor de uitvoering van een pilot in september 2020.

De concrete uitvoering van het project zal ten behoeve van Suriname onder coördinatie staan van de SSSF en voor Curaçao de FDDK.

Partijen hebben reeds een basis gelegd voor de vastlegging van een Memorandum of Understanding (MOU) op ministerieel niveau en zullen de komende zes maanden de voorbereidingen treffen voor deelname van Suriname, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en mogelijk Bonaire aan deze pilotcompetitie.

Hierna zal middels concretisering van het kader binnen welke de samenwerking zal plaatsvinden een structuur om een goede en duurzame voortgang te garanderen worden opgezet, waardoor de competitie een jaarlijks terugkerend karakter zal hebben.

Dit samenwerkingsverband zal zorgen voor een toename van meetmomenten voor schoolgaande sporters. Verder zal uitwisseling van sporttechnisch kader en capaciteitsversterking plaatsvinden.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.