Sport- en Jeugdzaken huldigt special olympians en WMF gouden medaillist

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft de Special Olympians en de World Muay Thai Federation gouden medaillist, Nigel Deel, gehuldigd.

De groep van 13 special olympians is teruggekeerd van de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi met 15 medailles te weten 6 goud, 6 zilver en 3 brons.

Nigel Deel, heeft in Bangkok, Thailand een gouden medaille behaald tijdens de World Muay Thai kampioenschappen 2019.

Alle sporters hebben op dinsdag 26 maart een certificaat van waardering, een bloemstuk en een diner in Lucky Twins aangeboden gekregen van het ministerie.

Het eerder toegezegd bedrag van SRD 100.000 die bestemd was voor de Special Olympics World Games heeft de overheid ook reeds overgemaakt voor de Special Olympics Suriname.

De voorzitters van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, Special Olympics Edward Gessel en van de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo), Ilonka Elmont waren ook aanwezig. Zij hebben elk de felicitaties overgebracht aan de sporters en bedankt voor hun inzet.

Ook is er een dankwoord gericht aan de begeleiders, coaches, familie, vrienden, donateurs en andere actoren die het mogelijk hebben gemaakt dat Suriname heeft kunnen participeren aan de internationale meetmomenten.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft haar waardering uitgesproken voor de bijzondere manier van inzet van de sporters en alle actoren voor het kunnen deelnemen aan de internationale kampioenschappen.

De Sportminister heeft ook degenen die op de 4de plaats of lager zijn beëindigd en geen medailles hebben behaald, moed ingesproken om zich te blijven inzetten.

Overige berichten