fbpx

Sport- en Jeugdzaken houdt plenaire sessie met beheersorganisaties sportaccommodaties

Het ministerie van Sport & Jeugdzaken had een plenaire sessie met diverse beheersorganisaties als voorloper op de te houden trainingen, in beheer en onderhoud van sportaccommodaties.

In verband met deze sessie is Berend Rubing als vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) naar Suriname afgereisd.

Rubing heeft naast kennismaking en oriƫntatiebezoeken, gedurende deze sessie met diverse beheersorganisaties van sportaccommodaties van gedachten gewisseld. Gesproken werd over de praktische uitdagingen rondom beheer en onderhoud en de aspecten waarin zij wensen te worden bijgeschoold.

BEKIJK OOK
Culturele opvattingen binnen samenleving die risicofactoren zijn bij intiem partnergeweld en geweld aanmoedigen

Met de verkregen informatie zal het trainingscurriculum op de Surinaamse wenselijkheden worden toegespitst. Voorafgaand op de te houden trainingen heeft Rubing summier zijn inzichten gedeeld.

Het ministerie is ervan overtuigd dat haar nieuwe benadering, met betrekking tot het intensiever betrekken van beheers- en sportorganisaties bij het beheren, exploiteren en onderhouden van accommodaties binnen de verschillende gemeenschappen, het gevoel van mede-eigendom aan te wakkeren.