fbpx

Sport- en Jeugdzaken en VSJS besteden aandacht aan waardering sporters

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft van gedachten gewisseld met het bestuur van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS). Tijdens het onderhoud vrijdag is er aandacht besteed aan de samenwerking van het ministerie en de vereniging. Hiernaast is er ook besproken op welke manieren sporters beter gewaardeerd kunnen worden.

Het bestuur van de VSJS, onder leiding van Desney Romeo, gaf aan dat vanaf de her activering van de vereniging de samenwerking met het ministerie als goed te beoordelen is. Samen is er nagegaan op welke manier, sporters beter gewaardeerd kunnen worden.

De vereniging heeft ook de toezegging gedaan voor ondersteuning en advies naar het ministerie toe waar nodig. Het bestuur is blij met het feit dat het ministerie het belang van de media bij nationale en internationale toernooien erkend. Een jaarlijks terugkerend evenement is de VSJS Sports Awards.

BEKIJK OOK
Politiebericht dodelijk aangereden fietser door personenauto

De Sportminister stelt de ondersteuning van de VSJS op prijs. Volgens haar speelt de media, in deze de sportjournalisten, een belangrijke rol bij de verslaggeving van het sportgebeuren. Hierdoor wordt de samenleving zoveel als mogelijk geïnformeerd.

Hiernaast is het ook de bedoeling dat de betrokkenheid van de samenleving bevorderd wordt. Samen worden mogelijkheden bekeken om zoveel als mogelijk publiciteit te geven aan de prestaties van de sporters.