fbpx
Sport- en Jeugdzaken en JCI Suriname intensiveren samenwerking

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Junior Chamber International (JCI) Suriname hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van de capaciteitsversterking van personeelsleden.

Dit jaar is capaciteitsversterking de primaire focus voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Ricardo Pollard, waarnemend directeur Jeugdzaken, Aniel Ghisaidoebe, voorzitter Regionale Sport Academie (RSA) en Roger Wong, Nationale President van de JCI, hebben de overeenkomst op maandag 04 mei ondertekend.

De waarnemend directeur van Jeugdzaken gaf aan dat het ministerie reeds enkele jaren een samenwerking heeft met JCI Suriname. Met het oog op de ontwikkeling van de jeugd en de taak van het ministerie is de overeenkomst wederom tot stand gekomen en wel voor twee jaren.

Met deze ondertekening zijn externe deskundigen aangetrokken ten einde bij de jeugd en personeelsleden van het ministerie de nodige skills te ontwikkelen, die het functioneren dient te verbeteren. Verschillende trainingen zullen aan de orde komen zoals projectmanagement, effectief en efficiënt vergaderen.

RSA die valt onder het ministerie van Sport- en Jeugdzaken faciliteert JCI Suriname, waarbij haar hoofdkwartier bij de RSA gevestigd is. Ook mogen zij gebruik maken van de verschillende ruimtes voor activiteiten rakende de jeugd. National President Roger Wong stelt de samenwerking met het ministerie op prijs en zal ervoor zorgen dat de jongeren en personeelsleden voorzien worden van de nodige skills om haar taken nauwkeurig uit te voeren. Hij gaf verder aan dat de JCI de opdracht heeft om nieuwe leiders klaar te stomen, vandaar dat er gekozen is om de samenwerking voort te zetten.

JCI Suriname bestaat uit zes afdelingen namelijk: JCI Nilom, JCI Skillful Young Managers, JCI Unify, JCI Female, JCI Paramaribo en JCI Urban. Elke afdeling heeft haar eigen doelstelling en focusgebieden. De organisatie heeft als doelgroep personen in de leeftijdscategorie 18-40 jaar.

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge actieve burgers met de overtuiging om collectief acties te ondernemen om een positieve verandering te creëren in de samenleving. Deze organisatie biedt ook de mogelijkheid aan jongeren om zich persoonlijk te ontwikkelen en leiderschapskwaliteiten te tonen, zodat zij een positieve verandering in de gemeenschap teweeg kunnen brengen.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.