fbpx
Sport- en Jeugdzaken continueert capaciteitsversterking met e-learning

GFC NIEUWS- Het Onder Directoraat Onderzoek Informatie en Kadervorming (OIK) van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken continueert capaciteitsversterking middels e-learning.

In het kader hiervan volgen momenteel ongeveer 84 staf, personeelsleden en ook jeugdvertegenwoordigers een (refreshment) training in time- en projectmanagement, dat verzorgd wordt door de Junior Chamber International Suriname (JCI) via het platform Zoom.

Voor het effectief en efficiënt uitvoeren van het sport- en jeugdbeleid en het behalen van de gestelde doelen van het ministerie, vindt de continuering plaats.

Het ministerie heeft reeds enkele jaren een samenwerking met JCI Suriname. Met het oog op de ontwikkeling van de jeugd en de taak van het ministerie is de overeenkomst wederom tot stand gekomen en wel voor twee jaren. Met deze ondertekening zijn externe deskundigen aangetrokken ten einde bij de jeugd en personeelsleden van het ministerie de nodige skills te ontwikkelen, die het functioneren dienen te verbeteren.

Het streven is om meerdere trainingen aan te bieden en steeds meer personeel met de trainingen te accommoderen. De trainingen zijn op maandag 22 juni gestart en worden binnen 2 weken afgewerkt.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…