fbpx

Sport- en Jeugdzaken biedt jonge topsporters werkgelegenheid

Ter versterking van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zijn enkele jonge Surinaamse topsporters zoals Miquel van Assen en Ilsida Toemere reeds aangetrokken.

Binnenkort zal Tosh van Dijk ook werkzaam zijn op het ministerie. Op deze manier wordt ook de gelegenheid geboden aan de jonge topsporters om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname.

De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving, met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport.

Van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek en heeft met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles behaald.

De taekwondoka van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in de USA, New Jersey, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen.

BEKIJK OOK
Somohardjo verwacht succesvolle uitvoering PSR

Topatleet Ilsida Toemere, die 1 van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de Russian International Olympic University in Sochi.

Het ministerie zet zich met de beschikbare middelen op allerhande manieren in om jonge Surinaamse sporters te waarderen voor hun bijzondere inzet. Dit doet het ministerie middels het organiseren van activiteiten die zich niet alleen richten op de erkenning van sporters, maar ook op het motiveren van andere sporters om zich ook in te zetten.