fbpx

Spookjournalist van niet-bestaande krant stemt tijdens verkiezing ‘Gouden Bal’

Voetballer Luka Modric won afgelopen maandag de Ballon d’Or, de meest prestigieuze voetbalprijs, aangewezen door de verenigde sportpers. Ook journalist Abdou Boina van de Comorese krant Al-Balad, bracht zijn stem uit: Mbappé op 1, Modric en Ronaldo op de tweede en derde plek.

Met zijn stem was echter een kleinigheidje mis: Abdou Boina bestaat niet. 

De website van de krant – albaladcomores.com – doet tegenwoordig schijnbaar iets met relatieadvies en de Comorese vlag die op de verkiezingslijst prijkt, bestaat al 17 jaren niet meer, liet een functionaris van de Comorese Voetbalfederatie weten.

En zijn krant, Al-Balad, werd zes jaren terug opgedoekt, verklapte Tribuna.  In maart 2011 werden Ali Moindjié, hoofdredacteur van dagblad Al-Balad en Hadji Hassanali, redacteur van het tweemaandelijks La Tribune des Comores, beschuldigd van “het publiceren van vals nieuws” door een officier van justitie in de Comorese hoofdstad Moroni.

OOK INTERESSANT
Ruim 1200 burgers Commewijne ontvangen grondpapieren

Voormalig vicepresident Ikililou Dhoinine werd in mei 2011 beëdigd als opvolger van president Ahmed Abdallah Sambi, nadat hij de verkiezing in december 2010 had gewonnen.

De twee bladen zouden gemeld hebben dat de inauguratie van Dhoinine mogelijk later zou zijn dan gepland op 26 mei.

De officier van justitie beweerde dat deze berichten politiek gevoelig waren vanwege beschuldigingen van de oppositie dat de presidentiële overgang werd vertraagd om de ambtstermijn van Sambi te verlengen, en “bedoeld waren om de openbare orde te verstoren”.

Dat betekende het einde van deze kranten.

 

albaladcomores dot com | GFC