fbpx

Spong voorbereid op ‘’oorlog’’

Surinames profbokser Tyrone Spong is helemaal gereed voor het topgevecht tegen de Ecuadoriaan Italo Perea. Ik ben ready voor ‘’oorlog’’ zei hij zelfverzekerd aan de vooravond van het internationaal boks evenement ‘The King returns to his jungle’.

In het hoofdgevecht van dit evenement zal Tyrone ‘The King of the Ring’ Spong, zijn ‘World Boxing Council Zwaargewicht titel’ verdedigen.

Voorafgaand aan het hoofdgevecht zullen er een aantal voorwedstrijden gehouden worden. Boksers uit Mexico, Belarus, Brazilië, Columbia en Venezuela zullen er alles aan doen om hun gevecht te winnen.

De vechters hebben tijdens de persconferentie afzonderlijk aangegeven wat zij verwachten. Ze hebben aangegeven allemaal voor de winst te gaan. Het gebruikelijk uitdagen van de tegenstander vond ook plaats tijdens de persconferentie in de Ballroom van Torarica.

Spong zegt hard gewerkt te hebben voor de wedstrijd. De tegenstander maakt voor hem niet uit. Hij liet optekenen dat zowel hij als Perea topboksers zijn en 21 december zal blijken wie aan het langste eind zal trekken.

Spong is de totale organisatie en president Desire Bouterse dankbaar dat hij in zijn thuisland zijn titel mag verdedigen. De Surinaamse topsporter heeft respect voor de tegenstander vanwege diens prestaties.

Vernon Oostwijk van Purple Promotion, de organisatie achter het evenement, gaf een uiteenzetting over de organisatie van dit gevecht. Volgens hem is het evenement gelukt dankzij de twee sponsoren Gowtu en Suribet. Hij benadrukte ook dat het het verlangen van Spong was om in Suriname te vechten.

De andere vechters uit Brazilië, Mexico, Belarus, Columbia, Venezuela en Ecuador hebben tijdens de persconferentie afzonderlijk aangegeven wat zij verwachten.

Perea kreeg ook veel vragen van de aanwezige pers. Hij zei te weten dat hij geen steun van het publiek zal krijgen maar hij doet er alles aan om een goede beurt te maken. Italo bokst al 15 jaar en vecht niet voor het eerst bij de tegenstander thuis.

Spong gaf aan dat het boksen in Suriname na vrijdag aanstaande een vervolg krijgt. Hij stelde eerder veel jong talent geholpen te hebben en zal dat blijven doen. Echter wil hij zich nu even richten op het gevecht van 21 december.

Spong benadrukt dat hij het gevecht uit good will doet. ‘’ Ik kom niet vechten voor een pak met geld’’, aldus de topbokser. De scheidsrechters komen uit Panama en Argentina.(GFC)