fbpx

Spong blij met steun volk

Tyrone Spong is zeer ingenomen met de steun van het Surinaams volk. Vandaag zet Surinames topbokser, in de Anthony Nesty Sporthal zijn WBC Latino-zwaargewichtbelt op het spel. Hij vecht tegen de Ecuadoraan Ytalo Perea, die net als Spong met zijn hele entourage naar Suriname is afgereisd.

Op donderdag 20 december vond in de Hermitage Mall de weging van alle veertien bokser plaats. De face-off tussen de vechters leidde tot luid applaus onder het aanwezig publiek.

Het evenement ‘The King Return to his Jungle’, heeft als hoofdgevecht Spong vs Perea. In gesprek met het NII zegt Spong er helemaal klaar voor te zijn om Suriname een leuk kerstcadeau te geven, doelende op de winst op zijn tegenstander.

Tijdens de weging bleek Perea zwaarder te zijn dan Spong. De spiermassa van onze bokser liet 228 pond noteren op de weegschaal, terwijl de tegenstander 248 pond woog. Voor Spong is dat helemaal geen probleem. Spong zegt altijd zijn best te zullen doen om de naam van ons land hoog te houden.

BEKIJK OOK  Juni goedkeuring vervolg IMF-programma

Zonder verder in details te treden zegt de bokser voor 2019 plannen te hebben op sociaal- maatschappelijk en sportvlak. Hij wil in ieder geval iets doen voor de jeugd die hij de toekomstige kampioenen noemde.

Er zullen nog twee titelgevechten plaatsvinden. De Columbiaan Roamer Angulo neemt het, om de WBC Latino superweight-titel, op tegen Reinaldo Gonzalez uit Venezuela. Om de cruiserweightbelt van Mundo Hispano, treft Siarhei Novikau uit Belarus (Wit Rusland) de Braziliaan Gilberto Domingo.

De deelnemers aan de overige gevechten in de Anthony Nesty Sporthal zijn: Ivan Ramirez (Mexico) tegen Nohel Arambulet (Venezuela), Roque Cervera (Mexico) tegen Dionis Martinez (Ven), Santos (Brazilie) tegen Alexandre (Brazilie), Ruben Hernandez (Mexico) tegen Marlembron Acuña (Venezuela).(GFC)