fbpx
Spoedonderhoud met president Bouterse over situatie Marowijne- en Tapanahonygebied

President Desi Bouterse heeft zich gelijk na het bekend worden van de ontstane situatie in het Marowijne- en Tapanahonygebied omstandig laten informeren.

Het staatshoofd had vandaag een onderhoud met de ministers van Defensie, Ronnie Benschop en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. De twee ministers hebben zich reeds in het gebied georiënteerd, laat het kabinet van de president weten.

Districtscommissaris Margaretha Malonti en Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing zaten tevens aan bij het onderhoud met de president.

President Bouterse heeft de nodige instructies gegeven en heeft aangegeven dat er alles in het werk gesteld dient te worden om de hulp naar de bewoners toe goed te coördineren.

Verder is aangegeven dat er gericht noodhulp moet komen voor deze getroffen Surinamers.

I Am Gold, New Mont, Suralco en andere bedrijven hebben intussen ook hulp toegezegd.

De situatie zal continu worden geëvalueerd en indien nodig zal een beroep op de samenleving worden gedaan voor hulp in welke vorm dan ook.

De regering zegt de ernst van de situatie te onderschrijven en op grond daarvan is er een strategische planning gemaakt om de situatie onder controle te houden en hoe te handelen ingeval de omstandigheden verergeren.

De president heeft voor maandag een spoed regeringsvergadering bijeengeroepen.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…