fbpx

Spoedmeeting Waterschappen Nickerie

GFC NIEUWS- De verschillende waterschappen van Nickerie kwamen afgelopen week samen met de districtscommissaris en de Commissie Waterschappen in spoedvergadering bijeen.
Reden voor deze meeting is de slechte staat van de IKUGH-sluis, alsook die van de HA-sluis in het oosten van het district.
De IKUGH-sluis ( Inlaat Koker Uitbreiding Groot Henarpolder ) distribueert het irrigatiewater naar een groot deel van de arealen in de Groot Henarpolder en de uitbreiding.
De HA-sluis ( Hoofd Aanvoer ) zorgt voor de bevloeiing van de arealen in de Oostelijke Polders.
Bij de IKUGH-sluis blijkt dat de deuren voor bijkans 70 cm aan de onderkant verrotten en niet goed sluiten met alle nare gevolgen voor de boeren van die gebieden.
Alle actoren kregen van districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan de gelegenheid om hun zienswijze voor een oplossing naar voren te brengen. De verschillende opties die zijn aangedragen, zullen nader worden uitgewerkt door Openbare Werken regio- West.
De situatie bij de HA-sluis die ook niet is wat het wezen moet, wordt nader bekeken. Gezocht wordt naar een gepaste oplossing voor dat probleem.

BEKIJK OOK
Spoedvergadering over uitbraak virale gastro-enteritis