fbpx

Spoedige openstelling Beekhuizenbrug

De laatste werkzaamheden worden momenteel verricht, naar de opening van de Beekhuizenbrug toe.

Men is drukdoende de laatste hand te leggen aan het verkeersmeubilair op de hoek van de van ‘t Hogerhuys- en de Slangenhoutstraat, gelet op het feit dat er ook sprake zal zijn van een verkeerswijziging.

Volgens het hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) is men nu bezig met het belijnen van de weg, bermen in orde maken en ook wordt gewerkt aan de verkeerslichtinstallatie. Dit alles heeft te maken met de spoedige openstelling van de brug.

De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie, Patrick Pengel geeft aan dat de komst van de brug zeer belangrijk is. “Als er gekeken wordt naar de verkeersbelasting over de Saronbrug en de brug over de Saramaccadoorsteek, zal met de komst van deze brug de verkeersintensiteit aldaar afnemen”, zegt Pengel.

OOK INTERESSANT
President Santokhi kondigt maatregelen voor koersbeheersing aan

Metingen verricht door de Inter-American Development Bank (IDB), de afdeling verkeer van OWT&C en de wegenautoriteit hebben bewezen dat bepaalde delen van de van ‘t Hogerhuysstraat ruim 50.000 voertuigeenheden op dag basis tellen.

Met de komst van deze brug hoeven de vrachtwagens niet meer over de Saronbrug, voor het geval dat zij de Industrieweg als eindbestemming hebben.

De minister vraagt nogmaals om geduld en de nodige ondersteuning, zodat de werkzaamheden goed en naar behoren kunnen worden uitgevoerd. “Er zijn nog steeds mensen die dwars door de afzettingen rijden. Dit rijgedrag vormt niet alleen een gevaar voor de werkers maar ook voor de weggebruikers, omdat er gewerkt wordt met kraanwagens en zwaar materieel. Nog even geduld”, vraagt de minister tot slot.