Spinnenregen in Braziliaanse stad; wetenschappers: spinnen kunnen vliegen

Het beeld doet denken aan een vervolg op de 10 plagen van Egypte: honderden spinnen die uit de lucht regenen. De beelden doken online op en het fenomeen werd beschreven in Braziliaanse media

Op een video die is geschoten in de Braziliaanse gemeente Espirito Santo do Dourado zweven enorme aantallen achtpotigen op grote hoogte.

Bewoners van de regio vertellen dat zij het fenomeen wel vaker hebben waargenomen. Grote spinnen bouwen een enorm web tussen de toppen van de bomen, om het oppervlak van hun jachtvelden te vergroten.

Door de hoogte ontstaat de illusie dat de engerds uit de lucht komen vallen. Hoewel…

The Atlantic beschrijft in de wetenschapsrubriek dat spinnen kunnen ‘vliegen’ en zodoende honderden kilometers door de lucht kunnen afleggen.

Een van de eersten die dat ontdekten was een jonge natuuronderzoeker, een zekere Charles Darwin, die in oktober 1832 duizenden indringers ontdekte op het dek van de HMS Beagle, dat bijna 100 kilometer uit de kust lag.

Twee wetenschappers, Erica Morley en Daniel Robert van de Universiteit van Bristol, denken dat de spinnen hiervoor het elektrische veld van de aarde gebruikten. Zij bewezen in hun laboratorium dat spinnen wel degelijk kunnen opstijgen en zweven, zelfs in hermetisch afgesloten ruimten, door gebruik te maken van elektrische velden binnen die ruimten.

Waardoor zij kilometers hoog kunnen opstijgen – er zijn spinnen aangetroffen op wel 4 kilometer hoogte – en duizenden kilometers kunnen vliegen… naar uw huis.

Overige berichten