fbpx

Spierverslappers en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen beste medicijnen voor de behandeling van acute lage rugpijn

GFC NIEUWSREDACTIE- Acute lage rugpijn is een veel voorkomende oorzaak van invaliditeit. Een analyse in het Journal of Orthopaedic Research onderzocht welke niet-opioïde geneesmiddelen het beste zijn voor de behandeling van deze aandoening.

De analyse, die alle tot nu toe gepubliceerde gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken omvatte (18 studies met 3.478 patiënten), toonde aan dat spierverslappers en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) de symptomen effectief en snel konden verminderen.

De combinatie van NSAID’s en paracetamol (ook bekend als paracetamol) was geassocieerd met een grotere verbetering dan NSAID’s alleen.

NSAID’s, geneesmiddelen die veel worden gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en hoge temperaturen te verlagen, omvatten de vrij verkrijgbare medicijnen ibuprofen, aspirine en naproxen. Deze worden verkocht onder populaire merknamen zoals Advil, Motrin, Bayer en Aleve. Tylenol is de meest voorkomende merknaam voor paracetamol.

“Dit is een eerste stap in de richting van de optimalisatie van het beheer van acute lage rugpijn. Specifieke patiëntkenmerken zoals allergieën en comorbiditeiten moeten echter altijd in aanmerking worden genomen,” zei hoofdauteur Alice Baroncini, MD, PhD, van rwth universitair ziekenhuis in Duitsland.

“Verder onderzoek zal zich moeten richten op de identificatie van het type geneesmiddelen dat niet alleen de beste en snelste pijnverlichting biedt, maar ook het laagste percentage symptoomrecidief laat zien.”