fbpx

Speeltuin Wageningen officieel in gebruik genomen

GFC NIEUWS- In Wageningen, Nickerie werd zaterdag onder veel belangstelling van kinderen een speeltuin officieel in gebruik genomen.

Middels de speeltuinen wenst het ministerie van Sport- en Jeugdzaken bewegen vanaf jongst af te stimuleren voor een gezonde leefstijl.

De donateur die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van deze speeltuin is Westland Sama Group.

Een vertegenwoordiger van de buurtbewoners, Erak Fatehmohamed, ressortvoorzitter Rinesh Mangaldeen en DNA-lid William Waidoe zijn dankbaar voor de faciliteit waar kinderen zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Zij hebben allen aangegeven hoe belangrijk bewegen is. Hiernaast hebben zij ook waardering getoond voor de inzet en investering voor de ontwikkeling van de kinderen van Wageniningen.

BEKIJK OOK
Metalen staaf doorboort been tiener na val van schutting

Sportminister Lalinie Gopal en minister Antoine Elias van Volksgezondheid hebben elk aangegeven dat bewegen en gezondheid hand in hand gaan en belangrijk zijn.

Minister Elias benadrukte dat sport en spel vereist zijn voor een goede gezondheid, teneinde de kosten van de gezondheidssector omlaag te brengen.

Minister Gopal vroeg aandacht voor onderhoud van de speeltuin en die te koesteren. Zij gaf ook aan dat de projecten middels public private partnership worden uitgevoerd en heeft dankbaarheid getoond voor de bijdrage die verschillende actoren geleverd hebben.