Speeltuin De Regenboog voor kinderen van Tout Lui Faut, Dijkveld en omgeving

Staatsolie heeft met de oplevering van speeltuin De Regenboog dinsdag de kinderen van Tout Lui Faut en omgeving voorzien van een eigen kinderspeelplaats. Op het terrein van de sportvereniging Bharat Ka Phool (S.V. BKV) heeft Deputy Director Downstream Annand Jagesar de speeltuin feestelijk overgedragen aan de voorzitter van de Shri Lakhsmi Pati Mandir, dhr. Soekhoe.

Annand Jagesar stelde dat Staatsolie het belangrijk vindt dat kinderen na schooltijd een veilige ontmoetingsplek hebben om andere leeftijdsgenoten te ontmoeten en leren kennen, samen te spelen en zich verder te ontwikkelen. Hij deed een beroep op de ruim honderd aanwezige kinderen en hun ouders zorgvuldig om te gaan met de speeltuin.

Ook Soekhoe onderstreepte het belang van de speelplaats voor de kinderen en het netjes houden ervan. Hij bedankte Staatsolie, de Burenraad van Tout Lui Faut en omgeving en de stichting BKV voor dit initiatief.

De regenboog symboliseert de belofte van Staatsolie aan de omliggende gemeenschap dat zij zich zal bekommeren om haar ontwikkeling. Ook staan de kleuren in het teken van de diversiteit aan kinderen die gebruik zullen maken van de speeltuin. De regenboog symboliseert eveneens hoop, de hoop die Staatsolie heeft in kinderen dat ze het goed doen op school en in de maatschappij.

De kinderen hebben bij het onthullen van het naambord spontaan en gezamenlijk de spelregels opgelezen die hierop zijn opgenomen. Hierna hebben ze onder genot van een snack en drank ruim drie uren lekker gestoeid.

Het voorstel voor het opzetten van een speeltuin komt van de Burenraad Tout Lui Faut en omgeving. Staatsolie heeft dit voorstel opgepakt en verder uitgewerkt. Voor de opzet was er een partner nodig die een terrein beschikbaar wilde stellen. In het bestuur van BKV en de mandir is een goede partner gevonden.

De sportvereniging, die onder het beheer van de mandir valt, zal zorgen voor regulier onderhoud, terwijl Staatsolie het groot onderhoud van het multifunctioneel speeltoestel op zich zal nemen.(GFC)

Overige berichten