Spectaculaire afsluiting Suriname Heritage Festival

Het Suriname Heritage Festival seizoen wordt in april spectaculair afgesloten met twee nieuwe activiteiten in de districten Para te Redidotie en Brokopondo te Klaaskreek. Het festival dat dit jaar een late start heeft, is tot dusver vrij succesvol verlopen. De bezoekers hebben genoten en hebben de regens getrotseerd, laat de organisatie weten.

Met diverse partners is deze unieke en evenementenperiode gebaseerd op de Surinaamse culturele diversiteit, tot stand gekomen. Het Suriname Heritage festival is een feestelijke familie-evenementenperiode welke saamhorigheid en respect voor elkaars cultuur en cultuur uitingen zal bevorderen.

De 7de editie van dit jaarlijks evenement draagt bij aan het stimuleren van innovatie en creativiteit van ondernemerschap direct en indirect gerelateerd aan de toerisme sector. Tegelijkertijd stevenen de gezamenlijke partners naar de ontwikkeling van een derde toerisme seizoen welke een grote positieve impuls zal zijn voor de sociaal economische ontwikkeling van ons land.

Binnen het Nationaal Strategisch Toerisme plan staat bovendien de ontwikkeling van Natuur en Cultuur producten centraal. Heritage betekend erfgoed. Het is een festival welke behoud en waarde toevoegt aan ons erfgoed op het gebied van natuur
cultuur en geschiedenis.

Het Nana Fest op 28 april is een zuiver agro-toerisme concept welke samen met het bestuur, kapitein en de gemeenschap van het Inheems dorp Redi dotie is uitgewerkt. Nana is een Caraib woord voor Ananas. Het voorstel van de Kapitein van Redi dotie om aan het begin van de ananasoogstperiode is meteen aangeslagen.

Diverse producten van Ananas als ook de typische Inheemse cultuur uitingen zullen aan bezoekers worden tentoongesteld. Ook zullen tours worden uitgevoerd naar de ananasvelden waarbij de bezoeker omstandig geïnformeerd wordt door de boeren over de teelt van dit product.

In het district Brokopondo wordt een 2-daags evenement (28 en 29 april) gehouden gebaseerd op de Marroncultuur welke op diverse manieren geuit wordt. Spreek, zang, rap en dans wedstrijden, een dorps loop (lontu konde) verrijkt met een uitgebreide marronkeuken maken het geheel tot een evenement gebaseerd op het immaterieel erfgoed van de Marrons van het Brokopondo-gebied.(GFC)

Overige berichten