fbpx
Specifieke beroepstrainingen voor veilig werken tijdens Covid-19

GFC NIEUWS- Rotary Suriname, BOG (Bureau Openbare Gezondheidszorg), het SU4SU fonds en het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) hebben de handen ineengeslagen om in de komende periode specifieke beroepstrainingen aan te bieden.

De ontstane Covid-19-situatie heeft grote gevolgen voor het functioneren van elke burger en het bedrijfsleven. De trainingen zijn bedoeld om de veranderende situatie gedetailleerd toe te lichten en tools aan te bieden voor het veilig werken in de ontstane Covid-19-situatie.

De impact op ons welzijn en onze welvaart is in een korte periode drastisch verandert. Landen over de hele wereld hebben een reeks van gezondheidsmaatregelen getroffen, zoals een fysieke afstand, hygiëneprotocollen zoals handen wassen, ventilatie van ruimtes, ademhalingsetiquette en thermische monitoring.

Ook zijn er sociale maatregelen getroffen, waaronder bewegingsbeperkingen, gedeeltelijke sluiting of sluiting van scholen en bedrijven, quarantaine in specifieke geografische gebieden en internationale reisbeperkingen.

In Suriname zijn de werkplekken geleidelijk aan, opnieuw opengesteld voor het publiek voor het op gang brengen van de economie. Preventieve en beschermende maatregelen, vervat in de nationale Covid-19-richtlijnen, en de toezicht op het naleven van de nationale protocollen zijn hierbij uitermate belangrijk.

“Veilig ondernemen vraagt veel meer van ondernemers in de ontstane situatie. Deze trainingen zijn bedoeld om ondernemers te faciliteren met voldoende informatie over zelfbescherming en de nationale protocollen”, zegt Bryan Renten – voorzitter VSB en lid van het Su4Su Fonds.

Op dit moment zijn er namelijk onvoldoende perspectieven om concreet aan te geven, of wij terug kunnen keren in de oude leefsituatie. Het opvolgen van de Covid-19-richtlijnen zorgt ervoor dat wij ook blijven functioneren in de nieuwe leefsituatie.

Het vraagt van elk individu, voldoende zelfdiscipline, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en het beschermen van de eigen thuis omgeving, de werkomgeving & dat van anderen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.