fbpx
Speciale luchtvracht-charter uit en naar Nederland

GFC NIEUWS- Voor luchtvracht van en naar Nederland, dat nu stagneert, komt er een oplossing.

Er wordt een chartervliegtuig ingehuurd bij TUI. Dit is specifiek bedoeld voor vracht. Geen personenvervoer. Het initiatief hiertoe is genomen door vrachtbedrijf PICO in Suriname in samenwerking met de Nederlandse counterpart Surinam Air Cargo.

Volgens Otto Beek, Algemeen directeur van beide bedrijven en zijn manager Ernesto Burke heeft de informatiestroom uit hun 20 kantoren (Suriname en Nederland) uitgewezen hoe groot de vraag is en hoeveel mensen gedupeerd zijn door de onmacht vanwege het coronavirus.

“We kunnen niet met leden ogen blijven aanzien dat zowel particulieren als bedrijven het zo lang zonder vracht moeten doen. Denk daarbij aan familiegeschenkzendingen beladen met emotionele waarden, medicijnen en persoonlijke zaken in onderhoud waardoor particulieren direct geraakt worden. Maar ook bijvoorbeeld bedrijven en supermarkten die komen stil te liggen omdat machineonderdelen en foodstuffs niet vervoerd kunnen worden. En dan niet te vergeten onze groente- en fruitboeren die exporteren en van deze inkomsten moeten leven”, aldus de directie.

Otto Beek: “Als bedrijf dat al 28 jaar vracht vervoert, zijn we diep nagegaan welke bijdrage wij kunnen leveren aan Suriname en de Surinaamse gemeenschap aan beide kanten van de oceaan. Wij zien het, juist nu in tijden van nood, als onze morele verplichting om dit initiatief te ondernemen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een mooi woord welke vaak wordt gebruikt door bedrijven, maar het ondergaat pás een toets in tijden van crisis. Wij van PICO en Surinam Air Cargo BV, gaan nu onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen zowel voor Suriname als voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland.”

De chartervlucht vertrekt op woensdag 29 april uit Amsterdam. Dat betekent dat u in Nederland vracht kunt aanleveren vanaf nu tot uiterlijk 28 april 17.00 uur Nederlandse tijd. Dat kan op alle kantoren van Surinam Air Cargo in Nederland. Particulieren en bedrijven kunnen contact opnemen met het hoofdkantoor: tel +31-20-6530984 of email: [email protected] | www.surinamaircargo.nl

Voor aanleveren van vracht in Suriname geldt: De chartervlucht vertrekt op 30 april vanaf Zanderij. Dat betekent dat u vanaf nu tot uiterlijk 29 april luchtvracht kunt aanleveren op alle kantoren van PICO in Suriname. Kantoren en telefoonnummers zijn te vinden op www.pico.sr.

Foto Bijschrijft: Moment van ondertekening contract luchtvracht-charter. Van links naar rechts CEO Otto Beek, Ernesto Burke, Theo Ouwerkerk (TUI), Mariet Zollner (TUI).

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…