fbpx

Speciale kerkdienst kabinet president

GFC NIEUWS- Het kabinet van de president heeft maandag een speciale gebedsdienst gehouden in het Presidentieel Paleis en wel in klein verband.
Op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi hebben kerkleiders van verschillende Christelijke denominaties invulling gegeven aan deze gebedsdienst. Ook first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, vicepresident Ronny Brunswijk en levenspartner Adolfina Cairo, waren aanwezig.
Pater Esteban Kross heeft de kerstprediking gedaan, waar het thema “Vertrouwen” is belicht. ‘Er is een onlosmakelijk verband tussen vertrouwen en liefde. Als je vertrouwen en respect krijgt van de mensen om je heen, ervaar je dat als een concreet teken van liefde.’ Pater Kross is verder ingegaan op ‘trouw’ dat voorkomt in het woord vertrouwen. Vertrouwen ontstaat als men trouw is aan zijn/haar woord of belofte.
Vicepresident Brunswijk heeft het over liefde gehad tijdens zijn toespraak. Bij de geboorte van Jezus Christus moet men niet alleen stilstaan bij feesten, maar we moeten beseffen dat God liefde is. De liefde moet leven in het hart van elk individu om zichtbaar te zijn in hoe wij omgaan met elkaar. ‘Laten wij tijdens dit kerstfeest de boodschap van liefde hoog houden en elkaar lief hebben.’
President Santokhi geeft aan dat kerst een religieus feest blijft waar mensen zich meer moeten bezinnen over het geloof en onze aanwezigheid op aarde. Hij benadrukte kerstlicht, dat de wereld met elkaar bindt, verlichting brengt en ons de richting geeft waar wij naar toe moeten gaan. ‘Zolang je dat licht volgt, ben je zeker dat je 100% jouw bestemming bereikt. Niet afwijken van dat licht, dat je naar het pad leidt dat je moet afleggen om dit land te brengen waar alle Surinamers gelukkig kunnen leven.’
Het staatshoofd is ook ingegaan op de huidige Covid-19-situatie. Deze kerst zal meer dan ooit van ons eisen als leiders hoe we deze kerst moeten doorbrengen met de grote uitbarsting van Covid-19. Dit virus zal ons op de proef stellen met hoeveel liefde wij kerst willen gaan vieren, aldus de president. Hij roept de kerkelijke leiders op om met de president elke maandag te bidden en wenste de aanwezigen een gezegende kerst toe.

BEKIJK OOK
Financiën heeft nog geen US-dollars beschikbaar gesteld aan importeurs