fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Speciale IFS-ronde om particuliere sector te ondersteunen

GFC NIEUWS- Via het bestaande pilot program Innovation for Firms in Suriname (IFS) zal de particuliere sector ondersteund worden in deze crisis.
Dit programma heeft tot doel innovatie en concurrentievermogen in bedrijven in Suriname te bevorderen.
Met een speciale ronde van de IFS zullen voorstellen van particulieren gefinancierd worden langs drie actielijnen. Zo gaf Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Toerisme van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) te kennen.
Het gaat om activiteiten ter versterking van de capaciteit van bedrijven om de lokale productie in alle sectoren te bevorderen. Dit zal resulteren in meerdere werkplekken, voedselzekerheid en verhoging van exporten als reactie op de COVID-19 uitbraak. Het digitaliseren van bedrijven zal bij deze ondersteuning ook speciale aandacht krijgen. Hiermee moet het gebruik van telewerken en de digitalisering van productieprocessen bevorderd worden.
De ondersteuning van Surinamers is om hun liquiditeitspositie in deze uitdagende omgeving te versterken middels bewezen bedrijfsmodellen.
Wereldwijd is toerisme een van de zwaarst getroffen sectoren. De grenzen van ons land gingen op 13 maart 2020 op slot, met als gevolg dat er ook geen bezoekers het land meer konden binnen komen. Dit had een direct effect op alle toerisme- en toerisme gerelateerde bedrijven in Suriname.
Door het multi-sectoraal karakter van toerisme, werd dit vrijwel in alle lagen van de samenleving gevoeld. De horeca, het taxiwezen en het openbaar bus transport, de boothouders en overige transportbedrijven, de leveranciers van diensten en producten, de agrarische sector, bijkans alle voor de economie belangrijke sectoren hebben te lijden onder het feit dat ons toerisme nu stilligt.

OOK INTERESSANT
Vandaag regeringspersconferentie 3 jaar Regering-Santokhi-Brunswijk