fbpx

Speciale herdenkingsdienst voor wijlen Harold Ramdhani

Op 17 september 2016 herdenkt de Organisatie Hindoe Media(OHM) het feit dat Harold Radjkoemar Ramdhani een jaar geleden is overleden. Stichting OHM heeft gemeend deze grote Surinamer gepast te herdenken middels een herdenkingsdienst op dinsdag 20 September in de Shri Radha Krishna Mandir in de Commissaris Robles weg te Blauwgrond.

Ramdhani stond er bekend om zijn verjaardagen ook in steeds andere tempels te vieren in stad en randdistrikt vandaar dat geheel volgens zijn traditie OHM heeft besloten in een tempel hem te gedenken.

Geboren op 28 december 1944 heeft Harold Ramdhani in vele organisaties gediend en een enorme bijdrage geleverd aan de Surinaamse samenleving. Zo is hij vanaf het begin tot aan zijn dood het oudste lid van de Staatsraad geweest waar hij met liefde en toewjding aan honderden wetten heeft gewerkt waar wij tot vandaag de vruchten van plukken.

Hij was onder meer ex-directeur van het Staatsziekenfonds, lid van KennisKring, lid van de Troefcall Club Doksastraat, lid van de Lions Club Parwani, president van Gopio, ex-woordvoerder van de VHP, voorzitter van de Donderdaagse Avond van de VHP, directeur van Ram’s Tour’s en Travel Service, lid van de Luchtvaarts Onderhandelingscommissie, gewezen voorzitter van Stichting Toerisme Suriname, gewezen bestuurslid van de SHATA, gewezen bestuurslid van de VSB en gewezen bestuurslid van de ASRA.

Wijlen Ramdhani was tevens een vaste donateur van vele tempels, behoeftigen en sociaal zwakkeren in de samenleving. “Zo een zeer bewogen, dynamische-, sociaal-,cultureel-en harwerkend mens verdient een waardige herdenking en veel meer”, zegt Radjen Baldew, voorzitter van het OHM-bestuur.

De inloop is om18.30 uur waarbij de populaire zanger Kries Ramkhelawan enkele bhajans (lofliederen) ten gehore zal brengen waarna de eerwaarde pandiet Sewgobind een lezing zal houden.

Stg. OHM hoopt dat familie, vrienden, oud collegae en organisaties gevolg zullen geven aan deze uitnodiging om middels gebed de almachtige te danken en Harold Ramdhani waar zijn ziel zich ook moge bevindende de nodige Moksha te doen verkrijgen.(GFC)