Special Olympics Suriname doet zonder financiële ondersteuning overheid mee aan World Games in Berlijn

special olympics world games berlin 2023 sportstiger 1685444041796 original

GFC NIEUWSREDACTIE- De sporters en het team van het Special Olympics Suriname die recent zijn afgereisd naar Duitsland om deel te nemen de World Games in Berlijn doen dat zonder financiële ondersteuning van de Surinaamse overheid.

De middelen die zij hadden aangevraagd, hebben zij niet ontvangen. Voorzitter Edward Gessel van Special Olympics Suriname zegt dat het team 3 jaren bezig is geweest met de voorbereidingen en dat de verwachtingen hoog zijn.

“De financiële middelen zijn vanuit de overheid niet vrijgemaakt. We hebben diverse keren aan de bel getrokken voor ondersteuning,” zegt hij.

Financiënminister Stanley Raghoebarsing zegt dat dit bij terugkomst wordt goedgemaakt. “Ik ben blij dat het team toch is afgereisd”, aldus de bewindsman die stelt dat Special Olympics Suriname zich geen zorgen hoeft te maken.

Raghoebarsing zegt dat de komende twee jaar de vooruitzichten op economisch gebied er goed uitzien. “Dit betekent dat er meer financiële ruimte zal zijn om te kunnen investeren in sport.”

OOK INTERESSANT
Critici in Suriname woedend om plan 10% BTW betalen bij geldopname ATM

Behalve financiën is er volgens de regeringsfunctionaris vooral commitment nodig om grote prestaties neer te zetten. Hij memoreerde de geschiedenis van de legendarische Anthony Nesty. “Topsport kan ook inspirerend zijn voor mensen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van nationale trots en identiteit. Wij hebben sporters en trainers nodig die gecommitteerd zijn. Natuurlijk moet de overheid investeren in sportinfrastructuur en -programma’s, zoals het bouwen van sportfaciliteiten en het trainen van coaches en atleten.”