fbpx
Speciaal afgezant Wiggins op beleefdheidsbezoek bij minister Gopal

GFC NIEUWS-De speciaal afgezant van Barbados, senator Alphea Wiggins, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Structurele uitwisselingsprogramma’s met betrekking tot jeugd- en sportontwikkeling waren de rode draad van het bezoek vrijdag.

Minister Gopal heeft de specifieke samenwerkingsgebieden van het ministerie kenbaar gemaakt bij de senator. Barbados staat bekend om haar rijke cricket deskundigheid.

Naar aanleiding hiervan is besproken om deskundigheid waaronder technische assistentie, te halen naar Suriname om de cricketsport onder mannen, vrouwen en jongeren te ontwikkelen.

Suriname bevat momenteel 52 teams verspreidt in de districten Nickerie, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en Siplaiwini.

Ook is er aandacht besteedt aan de manieren waarop schoolsport in Suriname verder kan worden ontwikkeld.

Speciaal afgezant Wiggins is ook geïnformeerd over het jeugdbeleid. Zij heeft het voorstel gedaan om uitwisselingsprogramma’s te initiëren, gezien Suriname de “Best model of Practice” heeft als het gaat om nationale jeugdontwikkeling.

Wiggins gaf aan dat net zoals de jeugd in Barbados, de jeugd in Suriname prioriteit geniet. Deze doelgroep wordt ook meegenomen in besluitvormingsprocessen.

De senator en de minister zijn het er beiden mee eens dat er meer regionale integratie moet plaatsvinden, middels onder andere het CARICOM Youth Ambassadors Programma.

Voorts zijn er met betrekking tot jeugdontwikkeling fondsen beschikbaar, waaraan in CARICOM verband aanzet is gegeven aan de overige lidlanden om bij te dragen aan deze fondsen.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….