fbpx

Speciaal afgezant Wiggins op beleefdheidsbezoek bij minister Gopal

GFC NIEUWS-De speciaal afgezant van Barbados, senator Alphea Wiggins, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Structurele uitwisselingsprogramma’s met betrekking tot jeugd- en sportontwikkeling waren de rode draad van het bezoek vrijdag.

Minister Gopal heeft de specifieke samenwerkingsgebieden van het ministerie kenbaar gemaakt bij de senator. Barbados staat bekend om haar rijke cricket deskundigheid.

Naar aanleiding hiervan is besproken om deskundigheid waaronder technische assistentie, te halen naar Suriname om de cricketsport onder mannen, vrouwen en jongeren te ontwikkelen.

Suriname bevat momenteel 52 teams verspreidt in de districten Nickerie, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en Siplaiwini.

Ook is er aandacht besteedt aan de manieren waarop schoolsport in Suriname verder kan worden ontwikkeld.

BEKIJK OOK
Minister Ramadhin: cruciaal om uit keten van rotavirus-besmetting te stappen

Speciaal afgezant Wiggins is ook geïnformeerd over het jeugdbeleid. Zij heeft het voorstel gedaan om uitwisselingsprogramma’s te initiëren, gezien Suriname de “Best model of Practice” heeft als het gaat om nationale jeugdontwikkeling.

Wiggins gaf aan dat net zoals de jeugd in Barbados, de jeugd in Suriname prioriteit geniet. Deze doelgroep wordt ook meegenomen in besluitvormingsprocessen.

De senator en de minister zijn het er beiden mee eens dat er meer regionale integratie moet plaatsvinden, middels onder andere het CARICOM Youth Ambassadors Programma.

Voorts zijn er met betrekking tot jeugdontwikkeling fondsen beschikbaar, waaraan in CARICOM verband aanzet is gegeven aan de overige lidlanden om bij te dragen aan deze fondsen.