fbpx
Spang Makandra organiseert Big Data Seminar

In het kader van ons 10-jarig bestaan organiseert Spang Makandra dit jaar een Big Data Seminar: “Big Data Key To Development”.

Het seminar bestaat uit 2 delen: een lezing op dinsdag 4 april 2017 en een masterclass op dinsdag 11 april. De toegang tot de lezing is geheel gratis en registratie is vereist.

Registreren voor de lezing kan via deze link.

Tijdens de lezing op dinsdag 4 april as van 19:00u – 21:00u in Self Reliance Tower, zal middels 3 presentaties en een paneldiscussie dit onderwerp besproken worden.

De keynote spreker is Andra Waagmeester. Hij is biomedische wetenschapper en in Antwerpen (België) actief als data scientist in Micelio. Hij zal uitleggen hoe open data bij kan dragen tot een betere ontsluiting van de beschikbare kennis. Dit in de twee mogelijke richtingen, namelijk ‘hoe krijg ik toegang tot beschikbare kennis/data’ en ‘hoe deel ik mijn eigen data/kennis met een breder publiek’.

Anuskha Sonai zal het hebben over de trends op het gebied van Big Data en zal ingaan op het commercieel gebruik van informatie die nu open en toegankelijk is voor een ieder.

Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, en Robert Hahn, voorzitter van de ICT Associatie Suriname, zullen tijdens de paneldiscussie ook hun inzichten delen.

Voor de masterclass wordt een bijdrage van SRD 500,- per persoon gevraagd. Inschrijven voor de Masterclass kan via deze link.
(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…