fbpx
SPA-jongeren: Wij zijn bezorgd en verontwaardigd, wij willen het anders

Anno 2017 hebben wij jonge Surinamers, dubbele moeite ons te handhaven in een tijd waarin alle idealisme vernield en verpletterd worden, waarin de mensen zich van hun lelijkste kanten laten zien, waarin getwijfeld wordt aan waarheid en recht. Dat is het moeilijke in deze tijden: idealen, dromen en mooie verwachtingen komen nog net op of ze worden door de gruwelijkste werkelijkheid getroffen en totaal verwoest.

Als land hebben wij het zwaar. De kloof tussen wie heeft en niet heeft neemt toe. Armoede is een belangrijke oorzaak van achteruitgang. Voor huishoudingen met weinig geld zijn alledaagse dingen zoals een dagje uit eten met het gezin of voldoende boodschappen doen niet meer vanzelfsprekend. Kinderen van ouders met een laag inkomen of geen, worden aan hun lot overgelaten.

Er zijn veel werklozen, degenen die gelukkig wel een baan hebben komen niet uit, moeders zijn radeloos en jongeren zijn onzeker over hun toekomst. Een gevoel veroorzaakt door de economische crisis en een falend beleid van de regering. De economie staat op zijn zachts gezegd behoorlijk onder druk, ondernemers hebben het heel moeilijk. Puur kijkende naar de arbeidsmarkt durven wij te stellen dat de overheid (Regering) zijn verantwoordelijkheid niet goed nakomt. Zij hollen de samenleving compleet uit, hetgeen zeer negatief werkt op werklust en -houding, motivatie en inzet van alle burgers.

Mandela zei eens: “ Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Als je iets fouts ziet, biedt dan je hulp aan”. Als SPA jongeren kunnen wij niet langer aan de zijlijn staan en roepen dat het triest is wat er in Suriname gebeurd. Het is tijd om te strijden voor onze dromen en tegen moderne slavernij. Tijd om te bouwen aan de toekomst voor onze kinderen. Tijd om te leven voor een land met zoveel potentie.

Als jonge Surinamers vertikken wij om op te draaien voor schulden die in eerste instantie gecreëerd zijn door corruptie. Wij zien corruptie als een ziekte die invloed heeft op het politieke, economische, culturele en sociaal leven van onze natie. Dit zal moeten worden uitgeroeid.

De regering neemt op dit moment maatregelen omdat zij minder geld binnen krijgt. Minder geld omdat er corruptie is. Als natie gaan wij moeten kiezen tussen meer maatregelen treffen of voor goed en altijd afrekenen met corruptie. Wij moeten kiezen of wij deze rotzooi blijven accepteren, waardoor de overheid minder geld krijgt om te besteden aan ouderen, brillen, tandheelkundige zorg, kinderen die naar school moeten, vrij onderwijs, sport, cultuur en de universiteit.

Wij hebben de ontwikkeling t.a.v. het onderwijs de laatste tijden intensief op de voet gevolgd. Duidelijk is dat onderwijs de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling maar ook tot voorspoed en welzijn van een samenleving. Leraren helpen onze Surinaamse kinderen het beste uit zichzelf te halen en dragen zo bij aan onze toekomst. Zij verdienen daarvoor waardering. Leraren moeten bevoegd en bekwaam zijn terwijl zij zich blijven ontwikkelen. Beter onderwijs loont. Niet alleen omdat het aan de basis ligt van ontwikkeling, maar ook omdat een diploma je later de grotere kans biedt op een goede baan.

Jongeren

“Geloof is vertrouwen dat ons leven beter zal worden in Suriname. Hoop is overtuiging dat de uitkomst goed zal zijn ook al is die niet zichtbaar. Liefde is kracht die ons verbindt met elkaar, die geeft en vergeeft en die het kwade zal overwinnen.”

Geef de hoop niet op en laat je niet misbruiken door politieke non valeurs (schoften) die het niet in zien “Tak wi e dede ini a film”. Leef en laat leven voor Suriname. Voer strijd voor betere tijden”, aldus de SPA-jongeren.(GFC)

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…