fbpx

Sozavo reikt prijzen uit aan winnaars Srefidensi-tekenwedstrijd

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft in het afgelopen weekend de prijsuitreiking gedaan aan de winnaars van de Srefidensi-tekenwedstrijd.
In het kader van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid werd aan alle ministeries gevraagd een activiteit te bedenken.
Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran heeft samen met zijn staf gekozen voor een tekenwedstrijd onder de bewoners van instellingen die tot de doelgroep van het ministerie behoren. Het gaat hierbij om opvanginstellingen voor zowel jongeren als senioren en personen met een beperking.
“Vanwege de Covid-situatie in het land, hebben deze groepen heel weinig leuke activiteiten meegemaakt. Ons besluit om een tekenwedstrijd uit te schrijven, gaat vooral om het meedoen”, zegt Ramsaran.
De bewindsman is trots op de deelnemers die hiermee hun talent hebben getoond. In eerste instantie was besloten om de winnaars van alle instellingen bijeen te brengen, maar dit is niet meer mogelijk vanwege Covid-19.
Ramsaran heeft daarom besloten om met inachtneming van de Covid-maatregelen de prijzen zelf uit te reiken aan de winnaars.
Felicia Berggraaf-Redjosetiko, onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk geeft aan dat de pupillen van de tehuizen Matoekoe, Sukh Dhaam en Leliëndaal momenteel op vakantie zijn. “Zij krijgen hun prijzen in januari, wanneer zij weer in de instellingen verblijven”, zegt de onderdirecteur.
De eerste tehuizen die hun prijs in ontvangst mochten nemen zijn huize Ashiana, Tamara en Ma-Manteng. Dit is donderdag gebeurd.
Daarna zijn minister Ramsaran en de onderdirecteur op eerste kerstdag naar Nickerie afgereisd om aan het Zuster Dankerscentrum de behaalde prijs te overhandigen. De Sozavo-delegatie werd ontvangen door districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan.
Participanten konden meedoen in één van vier categorieën: 12 jaar en jonger (Gewoon Lager Onderwijs, 12 jaar en ouder (Voortgezet Onderwijs Senioren), instellingen voor mensen met een beperking en instellingen voor senioren.
In de categorie 12 jaar en jonger is de eerste prijs gevallen in Kinderhuis Tamara, de tweede prijs in Sukh Dhaam en de derde prijs in huize Ma-Manteng.
De winnaars van categorie 12 jaar en ouder zijn van Kinderhuis Leliëndaal en Sukh Dhaam.
De eerste en tweede prijs zijn gewonnen door pupillen van Leliëndaal.
Matoekoe haalde de eerste en derde prijs voor de instellingen van personen met een beperking, terwijl het Zuster Dankerscentrum de tweede prijs heeft gewonnen. Alle seniore winnaars zijn van huize Ashiana.
De prijzen bestaan uit SRD 1000 voor de eerste plaats met een goudmedaille; voor de tweede prijs een zilver medaille en SRD 750, terwijl de winnaar van de derde prijs een zilver medaille en SRD 500 ontvangt.
Aan alle winnaars wordt ook een deelnamecertificaat uitgereikt. De winnende instellingen krijgen elk een certificaat en een taart met het logo van het ministerie.
De namen van de winnaars zijn bekend bij de instellingen en het ministerie. Er is besloten om vanwege de privacy van enkele pupillen geen namen bekend te maken.

BEKIJK OOK
Mogelijk uitbraak ziekte van Weil in Nickerie