fbpx

Sozavo opent Palulu Woon- en Werkcentrum

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum in het leven geroepen om het probleem van woningnood aan te pakken.
Vrijdag heeft minster André Misikaba de opening gedaan het Woon- en Werkcentrum in aanwezigheid van DNA-voorzitter Jennifer Simons en andere gasten. Het centrum dat staat aan de Magnesiumstraat en kan 130 gezinnen accommoderen.
Intussen heeft de eerste groep reeds haar intrek genomen. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abrie’ op de hoek Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was mensonwaardig en kindonvriendelijk. Ook moesten deze Surinamers het doen zonder goede sanitaire voorzieningen.
Losia Orisa en Sabrina Ceder van Mi Abrie zijn de regering heel dankbaar voor hun ondersteuning. Zij zijn nu ondergebracht in een woonruimte met de basisvoorwaarden en zullen een menswaardig bestaan lijden.
De stichting heeft ook als taak om deze groep verder te helpen in zelfredzaamheid en sociaal weerbaarheid. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn onderdeel hiervan. Op deze manier kunnen zij doorstromen naar hun permanente huisvesting. Dit alles gaf minister Misikaba aan tijdens zijn toespraak.
Tijdens deze plechtigheid is de onthulling gedaan van de naamborden van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum en het Business centrum. Daarnaast heeft de installatie van het bestuur van de stichting plaatsgevonden.
Joan Dogojo is de voorzitter die ondersteund wordt door vijf personen. Ook hebben de aanwezigen een rondleiding gehad op het complex.

BEKIJK OOK
LVV-minister bezoekt boeren in Nickerie