Sozavo opent dependances in Coronie

GFC NIEUWS- Op 20 februari heeft in Coronie de opening plaatsgevonden van twee dependances van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in bijzijn van minister André Misiekaba en de districtscommissaris van Coronie, Remie Tarnadi.
De kantoren zijn gevestigd op twee locaties; namelijk in het gebouw van RO aan de Gustje Oststraat, daar staat het kantoor van Stichting Hulpverlening Basiszorg Verzekering Fonds(HBVF). Daar kunnen burgers die de leeftijd van 17 tot 59 jaar hebben bereikt terecht voor een Bazo-kaart. De belanghebbenden hoeven alleen een ID-kaart te overleggen om een medisch pasje te krijgen.
In het gebouw van OW aan de Lodewijk Nicolsonstraat staat het kantoor van Stichting Algemene Uitbetaling Sociale Voorzieningsfonds(AUSV). Daar kunnen de burgers van het district terecht voor onder andere algemene kinderbijslag, financiёle bijstand en schoolkleding aan sociaal zwakkeren en belanghebbenden.
Districtscommissaris Tarnadi haalde aan dat het een bijzondere dag is voor Coronie en riep een ieder op om gebruik te maken van de faciliteiten die mogelijk zijn gemaakt.
Minister Misiekaba gaf te kennen dat deze regering de gemeenschap altijd zal dienen. De overheidsdiensten moeten dichtbij de gemeenschap zijn.