fbpx

Sozavo nu ministerie van Welzijn

Op vrijdag 4 september 2015 zijn minister 16 en minister 17 van het Kabinet Bouterse-Adhin beëdigt door de president. Joan Dogojo (33) is minister van Welzijn en Soewarto Moestadja, minister van Arbeid.

President Desi Bouterse gaf aan dat het oorspronkelijk streven was om te komen tot 14 ministeries. Dit was op papier ook gelukt volgens het staatshoofd.

Hij legde echter uit dat “na overleg met de coalitie en deskundigen is aangegeven dat als we de samensmelting richtig wilden doen dit langer dan 1,5 tot 2 jaar zou gaan duren omdat kinderziektes zouden worden moeten opgelost”.

Inmiddels is ervoor gekozen om het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting toch te bemensen met een minister, met dien verstande dat een groot deel van de taakstelling van het ministerie – door de sociale wetten – op termijn wellicht overbodig wordt. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal ondertussen alvast de naamsverandering naar het ministerie van Welzijn ondergaan.

De president wendde zich tot de nieuwe ministers en zei “Ik denk en dan begin ik bij onze geliefde Joan, dat het geen gemakkelijke job zal zijn. Maar ik weet dat we een team hebben dat bereid is elkaar te schragen. […]Gelukkig kunnen we vandaag zeggen, we hebben een veteraan ook erbij gehaald,” hiermee doelend op minister Moestadja.

In totaal zijn er nu 17 ministers beëdigt in het regeerteam Bouterse-Adhin. Het team bestaat uit 13 heren en 4 vrouwen. Ook zijn er 6 relatief jongere ministers die de kans hebben gekregen om hun kunnen in te zetten ten behoeve van Suriname.

Naar meer berichten...