Sozavo lanceert ‘Snapshot’ versie MICS

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) lanceerde de afgelopen week de ‘Snapshot’ versie van de Multiple Indicator Custer Survey (MICS).
De bedoeling van deze versie is dat beleidsmakers, stakeholders, studenten en andere gebruikers van data in vogelvlucht kunnen zien wat de meest opvallende onderzoekresultaten van de MICS zijn.
Het thema was “Liefde voor elk kind”. Bij de launch zijn daarom de kinderen van de Kennedy Stichting uitgenodigd. Met hun aanwezigheid willen UNICEF en het ministerie meer aandacht voor elk kind, maar vooral aandacht en liefde voor het kind dat onder uitdagende omstandigheden moet opgroeien.
Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) is op 27 maart 2018 met het veldwerk van het MICS gestart in Paramaribo.
Dit onderzoek werd door het ABS uitgevoerd, in opdracht van Sozavo met ondersteuning van de UNICEF en een Technische Commissie van specialisten.
De MICS is een Huishoud Onderzoek dat door de UNICEF ontwikkeld is, met het doel landen te helpen met het genereren van ontbrekende data over menselijke ontwikkeling in het algemeen en over de gezondheid van vrouwen en kinderen in het bijzonder. De verkregen informatie kan gebruikt worden voor nationale plannen en strategieën onder meer voor het bereiken en monitoren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).
Het MICS-onderzoek wordt circa om de vijf jaar wereldwijd uitgevoerd. Het bijzondere aan het MICS-6 is onder andere dat er een vragenlijst voor mannen was toegevoegd en het verzamelen van de data gebeurde digitaal, door middel van tablets.
Het is de zesde keer dat MICS wereldwijd wordt uitgevoerd en Suriname deed voor de vierde keer mee.
Tijdens dit onderzoek zijn alle 10 districten van Suriname bezocht.