fbpx
Sozavo krijgt volle ondersteuning UNICEF voor continuering sociale projecten

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de volle ondersteuning van het United Nations Children’s Fund (UNICEF) om sociale projecten uit te voeren ten behoeve van het welzijn van kinderen.

Dit heeft Patrick Matala, vertegenwoordiger van UNICEF in Suriname, gezegd in een ontmoeting met minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo. De UNICEF-vertegenwoordiger heeft recentelijk een werkbezoek gebracht aan de bewindsman.

Minister Ramsaran heeft aangegeven dat hij er alles aan wil doen om sociale projecten voor hulpbehoevende kinderen te doen slagen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat degenen die de projecten uitvoeren, het hart op de juiste plek hebben. “Want alleen met liefde in je hart en natuurlijk de nodige kennis, kun je het werk goed doen.”

Het ministerie van Sozavo is verantwoordelijk voor de versterking van hulpbehoevenden in de samenleving. De versterking geschiedt op verschillende manieren, waaronder financiële uitkeringen, maar ook via verschillende projecten.

UNICEF is een van de partners waarmee het ministerie duurzame projecten uitvoert. Tijdens het werkbezoek heeft de UNICEF-functionaris verschillende projecten breedvoerig besproken met de minister. Om sommige ontwikkelingsdoelen te halen, is het echter van belang dat meerdere ministeries en instituten met elkaar samenwerken.

Ook het Multiple Indicator Cluster Survey (MICS) is ter sprake gekomen. Dit onderzoek wordt om de vijf jaar gehouden in opdracht van het ministerie van Sozavo, met ondersteuning van het UNICEF.

De organisatie heeft het onderzoek ontwikkeld om met name de ontwikkeling van vrouwen en kinderen te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten kan gericht beleid worden uitgestippeld. Het laatste onderzoek is in 2018 gepresenteerd.

Een belangrijk aandachtspunt is kinderbescherming. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 85% van de kinderen in de samenleving slachtoffer is van verschillende vormen van geweld.

Minister Ramsaran heeft voorgesteld om influencers te betrekken in een voorlichtings- en informatiecampagne. “We merken dat heel veel kinderen, maar ook volwassenen op YouTube zitten. In deze situatie waarbij ouders en kinderen lange dagen samen thuis zijn vanwege de COVID-19-pandemie, kunnen wij informatie verschaffen via dit kanaal.”

Het ministerie zal verder aandachtsgebieden identificeren om die in de komende periode met technische ondersteuning van het UNICEF aan te pakken.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…