fbpx
Sozavo krijgt Covid-19-beschermingsmiddelen

GFC NIEUWS- De Stichting Charity Association Suriname – China heeft aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) 10.000 neus-en mondbedekkingen en drie dozen hand sanitizers, inhoudende 174 flessen, gedoneerd.

Minister Uraiqit Ramsaran sprak zijn hartgrondige dank uit voor de geste. Hij is zeer blij dat bevriende landen zoals China een helpende hand bieden bij het bestrijden van de Covid-19-pandemie, die ook Suriname heeft getroffen.

Ramsaran geeft aan dat wij als broeders en zusters steeds klaar moeten staan voor elkaar en dat deze geste een voorbeeld van deze positieve houding is. Hij bedankte ook alle anderen die op welke wijze dan ook hebben meegeholpen.

Er zijn momenteel iets meer dan 3000 personen positief getest op Covid-19. In totaal zijn ongeveer 2000 personen genezen verklaard. Meer dan 50 personen zijn gestorven aan het virus. Deze aantallen leggen een steeds groeiende druk op de samenleving.

De beschikbare verzorgings- en beschermingsmiddelen worden schaars. De donatie van de stichting is daarom een welkome geste.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…