fbpx
SOZAVO komt geregistreerden tegemoet

GFC NIEUWS- Ruim 4000 huishouden die zich hebben geregistreerd voor de ondersteuning van 1500 SRD, krijgen een voedselpakket van het ministerie van Sociale Zaken & Huisvesting (Sozavo).

Deze burgers hebben vanwege Covid-19 geen of een verminderd inkomen.

“Zij hoeven niet naar de verschillende distributieplekken om hun pakket op te halen, omdat zij hun pakket thuis zullen krijgen”, laat Sozavo-directeur Angela Salmo weten. “Wij hebben uw informatie van het ministerie van Arbeid en u zal zo spoedig mogelijk uw pakket thuis bezorgd krijgen.”

Ook andere organisaties en personen die zich hebben geregistreerd voor een pakket, en het verzoek hebben gedaan het aan te laten leveren, zullen hun pakket bezorgd krijgen. Alleen de mensen die zich via een app of sms hebben geregistreerd en personen die zich nog niet hadden gemeld, moeten het pakket ophalen. Salmo: “Een groot aantal van deze mensen hebben wij ook al voorzien van een pakket.” Wie zich al heeft geregistreerd, hoeft dat niet meer te doen.

Degenen die naar de distributieplekken komen, moeten zich houden aan de preventie- en orderegels. Er zijn drie rijen. “Een rij voor mensen met een beperking, senioren, zwangeren en alle mensen die niet in staat zijn lang te staan. De tweede rij is voor mensen die zich via de app of sms hebben geregistreerd. De derde rij is voor mensen die zich niet hebben geregistreerd.”

De pakketten kunnen vanaf 12:00 uur worden opgehaald. Digitaal zal worden gecontroleerd of de gegevens kloppen en of de persoon niet al een pakket heeft ontvangen. Salmo: “Behalve uw ID-kaart wordt aanbevolen uw familieboekje mee te nemen. Gezinnen die bestaan uit meer dan vijf personen hebben namelijk recht op twee pakketten. Vergeet uw mond- en neusbedekking niet en houd anderhalve meter afstand van mensen in uw omgeving.”

De distributie naar volgorde lettersysteem:

Zaterdag 20 juni – T, U, V, W, X, Y, Z
Dinsdag 23 juni – F, G, H, I, J
Donderdag 25 juni – K, L, M, N, O
De pakketten zullen op de volgende locaties worden verstrekt tussen 13:00 uur en 16:00 uur:

Paramaribo

Hoofdkantoor ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting
Waterkant # 30 – 32
OS Maretraite – Wilhelministraat (tegenover KFC)
OS Munder Buiten – Munderstraat (naast Politiepost Munder Buiten)
OS Gennipschool – Welgelegenstraat # 50
Buurtorganisatie Albuflo – Pawon Singoredjostraat – Flora
Stibula – Tigristraat # 7 – Latour
Zaal De Goedeverwachting – De Goedeverwachting # 107
OS Pontbuiten – Nieuwzorg hoek Mattheüsoek
OS Winti Wai – Van Kallenweg hoek Brokolonkostraat
Pintisai place- Eframzegen

Wanica

Mulo Koewarasan – Wajamoeweg
OS Johannes Vrolijkschool – Kotomissielaan – Lelydorp
OS Tout Lui Faut – Martin Luther Kingweg # 189
OS 1 Livorno – (Ramnand Sewbaranschool)- Pandit Paltan Tewarieweg hoek Botromankiweg

Alle mensen in alle districten komen in aanmerking voor een pakket als zij voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Covid-19 steunpakket”, zegt de Sozavo-directeur.

Alle districten hebben verzoeken gedaan voor pakketten. De districtscommissarissen zullen bekendmaken waar mensen zich kunnen registreren die dat nog niet hadden gedaan. “Wij zijn u niet vergeten en zullen ervoor zorgen dat ook u uw pakket krijgt. Heel veel mensen in alle districten hebben reeds hun pakket ontvangen.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…